Acasa CasăBaie 10 moduri prin care poți moderniza baia

10 moduri prin care poți moderniza baia

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 52 vizualizari 4 minute timp estimat

Curățenia de Crăciun poate fi o ocazie numai bună pentru a-ți reinventa baia. Este suficient să înlocuiești câteva elemente și întreaga atmosferă se va împrospăta. Iată ce variante poți încerca în baie!

Foarte mulți bani se duc pe elemente care nu se văd ulterior ca atare în amenajare, gen adezivi, chituri, șapă, țevi, dar sunt și destule care au prețuri accesibile și care schimbă radical aspectul unei camere. Pentru a înnoi o baie, fără să te implici în modificări radicale care presupun timp, efort și murdărie, îți sugerăm să încerci unul sau mai multe din aceste trucuri.

moderniza baia

Cumpără un set nou de covorașe. Vor da băii un nou suflu, dacă le alegi inspirat.

Înnoiește aspectul mobilei. Dacă nu îți permiți să schimbi mobilierul, nu-i nimic, poți să îmbraci fronturile cu folie autocolantă, care se întinde foarte ușor, mai ales pe suprafețe mici, nu costă mult și atrage atenția.

Instalează un panou decorativ. Găsești astfel de panouri din lemn, sticlă, polistiren. Sunt mai scumpe cele din sticlă, dar pot avea orice imprimeu dorești, inclusiv imaginea unei plaje exotice, a unui munte înzăpezit etc., așa că merită investiția.

Cumpără un set de prosoape noi. Pe lângă funcția lor obișnuită, au și rol decorativ, așa că renunță la obiceiul de a avea trei culori de prosoape cu tot felul de modele, înlocuiește-le cu seturi.

Amplasează aici plante. Dacă vrei să dai prospețime băii, adu aici ghivece cu plante luxuriante, vaze cu flori delicate sau crenguțe uscate. Întotdeauna un element vegetal, preferabil viu, va da vitalitate spațiului, îl va face mai atractiv, mai interesant.

Îmbracă un perete în tapet. Cam toată lumea are faianță, care este greu de înlocuit (o variantă economică ar fi să o vopsești, există produse speciale) și care nu se remarcă întotdeauna prin design. Dar un perete decorat cu un tapet aparte (desigur, un model rezistent la umiditate) sigur schimbă aspectul băii.

Montează o oglindă mare. Puține sunt cazurile în care se poate spune că o oglindă este prea mare, asta pentru că are calitatea de a modifica felul în care percepem spațiul. De aceea este cu atât mai mult un element foarte util în baie. Încearcă să montezi o oglindă de mari dimensiuni deasupra chiuvetei și vei avea o altă imagine a băii.

Instalează noi corpuri de iluminat. S-a dus vremea în care aveai o singură sursă de lumină. Acum o folosim și practic, dar și în scop estetic, pentru a pune în valoare o nișă, o oglindă (spoturi), o zonă a camerei (bandă LED).

Alege o mască de chiuvetă elegantă.  Acesta poate fi punctul central al amenajării, locul unde oricine intră în baie se oprește să privească, desigur, dacă obiectul se va remarca prin formă, culoare sau material.

Folosește perdele frumoase și practice. Perdeaua reprezintă cea mai simplă modalitate și cea mai accesibilă (poți să scapi și cu o cheltuială de 30-50 de lei), iar schimbarea se vede de departe.

Citeste si: Cum faci o baie mică să arate elegant

Sursa foto: iStock, 123rf

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noua editie este aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro