Acasa CasăBaie Trenduri în design: băi moderne 2024. Stiluri și inspirație

Trenduri în design: băi moderne 2024. Stiluri și inspirație

Autor: Toma Andrei
0 comentariu 402 vizualizari 13 minute timp estimat

Tendințele în amenajarea se modifică, dar variațiile sunt mici și, de cele mai mult ori beneficie. Exact așa se întâmplă și cu tendințele pentru băi moderne 2024. Dacă ar fi să fim atipici și să începem cu un rezumat am putea spune că viitorul în amenajarea băilor, indiferent dacă sunt mici, mari, matrimoniale sau de serviciu, ori destinate exclusiv copiilor este: culoare, materiale ecologice, lumină și funcționalitate. La acestea se adaugă durabilitatea, dat fiind faptul că materialele ideale pentru amenajare trebuie să aibă cea mai mare rezistență. 

10 tendințe pentru băi moderne 2024

Una dintre caracteristicile perioadei este aceea ca alegerea stilului de amenajare devine un detaliu secundar. Ceea ce contează este identificarea soluțiilor cele mai bune care sp ofere confort și să satisfacă cât mai bine și mai eficient nevoile celor care folosesc baia. 

Exact acestea au fost și liniile care au definit tendințele de amenajare, decor și stil pentru băi moderne 2024. 

bai moderne 2024

Sustenabilitatea, cuvântul la modă în designul băilor din 2024

Sunt multe moduri în care principiul sustenabilității poate fi adus într-o amenajare pentru baie. De la materialele folosite, la sistemele inovative care economisesc apă și energie. 

Asta poate însemna robinete fără atingere și dușuri inteligente care economisesc resurse valoroase, dar aduc, de asemenea, un avantaj modern și tehnic unei băi. Toate sistemele care oferă personalizarea pentru temperatura apei, debitul și lumina ambientală din baie sunt elemente care face parte din tendințele de amenajare băi moderne 2024. 

Mai mul, acestea oferă posibilitatea de a crea o experiență asemănătoare cu un SPA chiar acasă. Soluțiile se aplică chiuvetelor, cazilor de baie și sistemelor de iluminare.

stil de amanajare

Nimic inutil, nimic în plus

Principiul „nimic inutil, nimic în plus” face parte din tendința generală de amenajare pentru locuințe, care se aplică și pentru băi moderne 2024. Aceasta se referă în special la amenajare, la elementele de organizare din baie, dar acoperă și partea legată de materialele folosite.  

Prima alegere o reprezintă materialele și texturile organice, care provin din surse regenerabile, reciclate sau care sunt aduse direct din natură. Acestea din urmă au beneficiul suplimentar al durabilității. Materialele naturale devin o parte integrantă a designului băii. În 2024, lemnul, piatra și chiar plantele vii sunt detaliile care fac din baie un loc confortabil, uneori somptuos, dar mereu durabil. Toate aceste materiale sporesc impactul vizual. 

Minimalism 

O continuare firească este alegerea ca stil de amenajare pentru băi moderne 2024 minimalismul. Fără a limita confortul sau funcționalitatea, din multe băi moderne cada clasică dispare pentru a oferi spațiu pentru zone de depozitare utile și pentru cabine de dus multifunționale. Logica care susține un astfel de demers este acela că timpul este prețios, dușul este revigorant și oferă aceeași satisfacție de îmbăiere ca și cada, dar cu o substanțială reducere a consumului de apă și energie. 

Minimalismul este abordarea care permite amestecul de inovație tehnologică, durabilitate și atracție estetică și realizează o reactualizare a acestui spațiu intim. 

👉 Amenajare în stil scandinav. Caracteristici și sfaturi

bai moderne

Culori vibrante, vii pentru băi moderne 2024

În timp ce minimalismul a fost mereu în tendințe, strategia pentru băi moderne 2024 este aceea ce a-l combina cu tonuri de culoare vii, intense, care depășesc limita notelor de accent, dar și a limitei de culori pentru o încăpere. Băile moderne sunt foarte colorate, toate nuanțele alese sunt intense, fiecare detaliu este vizibil și se integrează într-un ansamblu armonios. 

Rustic și modern, împreună

Ăn ciuda tenidențelor care pot să pară restrictive și încorsetate, amestecul dintre rustic și modern rămâne una dintre propunerile de amenajare pentru băi moderne 2024. Nici nu putea să fie altfel, atâta vreme cât tot ceea ce este naturale este nu doar binevenit, ci necesar în amenajarea modernă a băilor. 

Printre cele mai captivante idei de remodelare a băii în 2024 este amestecul armonios de modernitate elegantă și farmec rustic. Imaginați-vă un spațiu în care vanitățile de ultimă oră sunt compensate de lemn recuperat sau oglinzile contemporane întâlnesc corpuri de iluminat vintage. Exact aceasta este ideea dominantă, și sfatul specialiștilor. Ceum faci asta: muți candelabrul de la bunica, în baia modernă, aduce covorașele rustice din cârpe colorate. 

plante verzi

Plante verzi

A deveni verde nu este doar pentru alte camere din casă; este una dintre cele mai bune idei de baie din 2024. Plantele verzi au fost mereu un detaliu important în amenajarile pentru baie, dar tendințele care domină în 2024 au inclus ca fiind obligatorii plantele verzi în baie. Evident, nu toate băile îți pot permite acest element, mai ales că – din nefericire – băile apartamentelor din blocurile noi sunt de cele mai multe ori amplasate în interior, fără fereastră proprie. Dar, oriunde este posibil și există lumină naturală, plantele verzi sunt obligatorii. 

Un argument în favoarea acestora: verdeața nu numai că împrospătează aerul, dar adaugă într-o ambianță liniștitoare.

Iluminatul inovator creează starea de spirit

Parcă niciodată lumina nu a fost atât de importantă în amenajările interioare, în general, așa cum se întâmplă de câțiva ani încoace. Tendința este una intens promovată pentru decorul din băile moderne. 

Iluminatul nu mai este doar componenta funcțională – cu atât mai necesară în băilă care nu au beneficiul lunii naturale, dar devine un element care accentuează și definește decorul, precum și un detaliu care poate personaliza funcțiile utile al băii. Tot ceea ce poate fi asociat cu iluminarea spațiului este inclus în tendințele de amenajare pentru băi moderne 2024. Asta înseamnă de la lumină colorată, la cea caldă, de la lumina crudă, naturală, până la variația intensității. 

În ceea ce privește corpurile de iluminat totul este permis, nu există restricții, nu există limitări. Poți aduce în baie lampadare, candelabre, aplice, becuri fluorescente sau becuri colorate cu lumină variabilă, de discotecă. Totul pentru a adapta atmosfera la nevoile tale emoționale.

👉 Ce este iluminatul optimist și cum îți poate schimba viața

Tapetul, o tendință certă pentru băi moderne 2024

Tapetul intra cu putere în tot ceea ce înseamnă tendințe noi de amenajare pentru băi moderne 2024. Este practic, versatil, ieftin, deosebit de variat ca imprimeu și detalii și adaptabil la orice stil de amenajare,

De la modelele florale, la cele liniare, de la peisaje și desene abstracte totul este permis și inspirat. În plus, tapetul devine din ce în ce mai sofisticat. Este elementul principal care  aduce personalitate și stil. Poate să depășească toate limitările amenajărilor clasice pentru baie. Și, poate cel mai interesant, este că aduce lux și opulență, cu un cost minimal. 

👉 Cum alegi tapetul pentru baie

bai moderne 2024

Vechiul se întâlnește cu nou

Și în numele sustenabilității, dar și pentru că nimic nu este prea mult pentru ca baia să devină un spațiu confortabil, vechiul este un atuu pe care tendințele de amenajare pentru băi 2024 îl folosesc cu patimă. 

Într-o întorsătură fascinantă, elementele vintage se întâlnesc cu flerul contemporan. Lemnul, detaliile de decor, chiar și cada ori stilul chiuvetei și al bateriilor pot susține această îmbinare necesară și armonioasă între vechi și nou. 

Valorizarea superioară a spațiilor mici în băi moderne 2024

Poate unul dintre aspectele cele mai importante pentru amenajarea băilor moderne este sunt concepute strategii și elemente punctuale care să ofere totul unor spații mici. Tendința lăudabilă și de îmbrățișat pentru amenajarea unor băi moderne 2024 este că nu există o baie prea mică pentru ca acesta să devine nu doar perfect funcțională, dar și echilibrată, estetică și confortabilă până în cele mai mici detalii. 

Concret, există soluții care maximizează fiecare centimetru pătrat. Sunt transformate chiar și cele mai mici băi într-o oază la confort modern și funcționalitate. Accentul se pune pe finisaje, culoarea vopselei, decor și accesorii. 

amenajare clasica

Eficiență și confort – tendința definitorie pentru băi moderne 2024

Tendințele conservatoare, clișeele sunt lăsate în urmă. Amenajarea modernă nu are limite. Cel mai important este că nu se mai realizează plecând de la spațiul disponibil, ci de la nevoi. Stilul este înlocuit de pragmatism echilibrat. Detaliile de decor sunt elemente care au funcție practică, iar amenajarea, în ansamblul ei, este integrată. Domină caracterul practic și economia.

Rezultatele sunt interesante și plăcute vizual. Mai mult, sunt extrem de utile și cu beneficii importante pentru ambientul general interior.  Beneficiile se extind și pentru mediu, buget și durabilitate.

Sursa foto: https://unsplash.com/

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noua editie este aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro