Acasa Eco Ce poți face cu bicarbonatul de sodiu în casă

Ce poți face cu bicarbonatul de sodiu în casă

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 142 vizualizari 2 minute timp estimat

În afară de prăjituri, albirea dinților, îndepărtarea mirosului urât din frigider și alungarea arsurilor la stomac, bicarbonatul de sodiu face și alte lucruri:

  • Stinge focul. Daca, din neatenție, ți-a luat foc vreo cratiță pe aragaz, arunca un praf de bicarbonat peste flacăra și se va stinge imediat! Poți face asta și dacă vrei să domolești mai repede focul grătarului.
  • Împrospătează lucrurile. Toarnă un pliculeț cu bicarbonat peste apa din cafetiera și pornește aparatul. La final, golește vasul în chiuveta, clătește și vei avea o cafetiera nou-nouță. Este bine să faci asta măcar o dată pe lună, pentru a te bucura de gustul cafelei.
  • Curăță cratițele. Petele sau arsurile de pe vasele pentru gătit se curata fără efort daca procedezi astfel: presari bicarbonat peste ele, apoi torni o cana cu apa fierbinte, lași câteva minute și speli normal.
  • Îndepărtează mirosul de țigară. Pune un pic de praf de bicarbonat pe fundul scrumierei și scapi de mirosul neplăcut de țigară răspândit în casa. Sau, mai bine, nu mai fuma în casă. Sa… nu mai fuma.
  • Curăță pieptenele. Pieptenele și peria pentru păr se curăță simplu și rapid cu o soluție de bicarbonat, care dizolvă grăsimea (sebumul) acumulată pe suprafața perilor.
  • „Aerisește” casa. Oricât de mult ai aerisi, camera de zi are un miros ciudat. Poate că fumezi în acea încăpere, ai un animal de companie, cărți multe sau ai musafiri. Că să împrospătezi aerul, șterge covorul periodic (o data pe săptămână) cu o soluție din bicarbonat (o lingura) și apa (un litru).
  • Menține rosturile curate. Chitul de rost de la faianță și gresia din baie vă fi că nouă dacă, cel puțin o data pe lună, îl cureți cu o soluție de bicarbonat.

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noua editie este aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro