Acasa Eco Plante cu frunze verzi pentru casa. Ce alegi?

Plante cu frunze verzi pentru casa. Ce alegi?

Autor: Otilia Ignat
0 comentariu 162 vizualizari 3 minute timp estimat

Sunt nenuărate soiuri de plante cu frunze verzi pentru casa. Când o alegi pe cea potrivită ție trebuie să ții cont de lumina din casă, de locul unde vrei să stea, de umiditatea din casă, dar și de temperatura medie din apartament.

Cele mai populare și mai ușor de îngrijit plante cu frunze verzi

Dracaena este o plantă originară din pădurile tropicale și subtropicale din Asia de Sud și Africa. Sub acest nume sunt cunoscute atât dracaena cât și cordeliile și de multe ori, în mod eronat, florăriile le vând că fiind aceeași plantă.

Palmierii de apartament. Aceștia sunt plante de interior simple și deosebite. Îi poți găsi împodobind spații publice și foaiere, adăugând o eleganță strălucitoare întregii case.

👉  Există plate spectaculos de frumoase, dar care pot avea efecte negative asupra stării tale de sănătate. Exact acesta este motivul pentru care se numesc plante vampir. Află care sunt și în ce condiții le poți ține în casă. 

Unul dintre cei mai cultivați și apreciați bonsai este cel de ficus, care este un bonsai tropical, ideal pentru apartament. Deoarece există mai multe specii și de ficus, bonsaii rezultați din aceștia sunt de diferite tipuri. Genul Ficus cuprinde nenumărate feluri de plante care de regulă își au originea la tropice. Datele despre numărul plantelor care fac parte din genul Ficus arată că acesta se află undeva între 1000 și 2000.

Coleus este o plantă populară. Arată grozav în jardiniere sau coșuri suspendate afară sau în interior. De asemenea aceste plante sunt încântătoare și când sunt plantate în grădină în grupuri sau că și borduri. Ceea ce atrage cel mai mult la coleus nu sunt însă florile, ci frunzele colorate.

Dieffenbachia este un grup de plante cu frunze late și ascuțite la vârf, în combinații de verde și alb. Există mai multe varietăți, având nume că D. Picta, D. Amoena, D. Oerstedii.

Genul „Philodendron” conține unele din cele mai frumoase plante cu frunziș decorativ. Originară din America tropicală, există câteva sute de specii, numărul acestora fiind în continuă creștere. Pentru interior, există două tipuri de bază de Philodendron: speciile cățărătoare și cele erecte.

Echevaria sunt plante cu frunze suculente grupate în rozete. Plantă are o înălțime de 20-30 cm cu frunze cărnoase de 5-8 cm lungime. Frunzele au culoarea verde și la lumina puternică sua la soare devin roșii iar vârfurile roșii-maronii.

Bambusul este o plantă arborescentă perena. Originar din China, bambusul este hrană preferata a urșilor Pândă. Este o plantă foarte populară pentru că este un simbol al norocului, mai ales al norocului în dragoste. Bambusul crește atât de rapid încât poate ajunge la 6 metri într-un sezon.

Sursa foto: AKZONOBEL

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noua editie este aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro