Acasa Eco Conuri de brad, decorațiuni spectaculoase pentru Crăciun

Conuri de brad, decorațiuni spectaculoase pentru Crăciun

Autor: Otilia Ignat
0 comentariu 144 vizualizari 10 minute timp estimat

Conurile de brad dau o notă rustică decorului de Crăciun, folosite în forma lor naturală. Pur și simplu le poți agăța în brad sau le poți lega între ele pentru a forma coronițe și ghirlande. La fel de bine, cu o minimă investiție de timp (alături de copii, de exemplu, într-o duminică de început de decembrie) și folosind materiale banale le poți transforma în ornamente spectaculoase pentru casă. 

Dacă întâlnești un brad, adună conurile și lasă-le să se usuce complet pentru câteva zile. Dacă conurile sunt murdare sau prăfuite, le poți spăla. Vor fi materia primă perfectă pentru decorațiuni spectaculoase de Crăciun din conuri de brad.

Cum faci coronița din conuri de brad

Ornament nelipsit din decorul de Crăciun, coronita poate fi atârnată pe ușă, prinsă pe un perete sau chiar pe masă ca decor central.

Coronițele de Crăciun sunt făcute, de obicei, din ramuri de conifere, simbolizând viața veșnică, din ilex – amintind prin țepii săi de coroana cu spini a lui Hristos, sau laur și cedru – simbolizând puterea și sănătatea. Forma circulară a coronițelor simbolizează ciclul nesfârșit al vieții și al morții, dar sunt și o asociere cu Apollo, zeul grec al medicinei, care aducea sănătate, dar și boli mortale. 

În lumea creștină, împodobirea ușilor și ferestrelor cu coronițe pe perioada sărbătorilor de iarnă este un obicei cu precădere catolic și protestant.

Materiale necesare: 

 • Conuri de brad, naturale sau vopsite. Poți utiliza vopsea spray albă sau colorată. Alege mereu nuanțe vii. 
 • O bază pentru coroniță din sârmă, burete de florărie sau  nuiele. Dacă utilizezi sârma îmbrac-o întru un prosop vechi și înfășoar-o cu sfoară. Vei obține o bază stabilă și suficient de groasă pentru a prinde conurile de brad. 
 • Pistol de lipit sau ață și un ac gros pentru a fixa. 
 • Elemente decorative suplimentare (mărgele, funde, ramuri de brad, nuci, ghinde sau fructe de măceș, ramuri de vâsc, fructe de ilex sau orice altceva te inspiră și crezi că se potrivește planului tău). 

Mod de lucru: 

 • Lasă conurile să se usuce bine, dacă alegi să le vopsești. O alternativă plăcută din punct de vedere estetic este lăcuirea loc cu o soluție incoloră pe bază de apă. 
 • Fixează unul câte unul conurile pe suport, combinându-le pe cele mari cu cele mai mici. Diversitatea formei este unul dintre elementele care dau farmec proiectului. 
 • Adăuga elemente decorative suplimentare pentru a personaliza coronița. 

Un sfat util: 

Înfige un ac la baza fiecărui con de brad și fixează-l pe o placă de polistiren. Cu o pensulă moale curăță bine conurile de praf, apoi lăcuiește-le, tot cu pensulă. Este bine să aplici două-trei straturi de lac și să lași lacul să se usuce bine între etape. În felul acesta conurile de brad și decorațiunile pe care le vei realiza vor putea fi folosite mai mulți ani la rând.

👉 Printre cele mai populare plante folosite în decorul pentru Crăciun este Ilexul. Află tot ce trebuie să știi despre Ilex. 

Piesa centrală pentru masa de Crăciun

Extrem de simplu de realizat dar de mare efect. 

Alege un platou potrivit pune un șir de ghirlande , așează conurile de brad de forme și dimensiuni diferite. Adaugă câteva elemente care să personalizeze ansamblul. Poate fi bețe de scorțișoară, ramuri de brad, felii de citrice uscare, nuci, stelițe de anason, globulețe mici. 

Pentru un aspect elegant alege o nuanță dominantă (roșu, auriu, argintiu) care să fie în acord cu restul amenajării de Crăciun și cu detaliile cromatice ale acesteia.

👉 O soluție din ce în ce mai frecvent utilizată, care îmbină bucuria de a avea un brad de Crăciun în casă:  bradul în ghiveci, o alegere sustenabilă de Crăciun.

Globulețe din conuri de brad

Crearea ornamentelor din conuri de brad poate fi o activitate distractivă și creativă. Acest proiect DIY este versatil, iar rezultatul final depinde de creativitatea și preferințele tale. 

Materiale necesare: 

 • Conuri de brad de forme și dimensiuni cât mai variate. 
 • Vopsea acrilică sau spray în diverse culori. Cele mai inspirate alegeri: alb, auriu, argintiu, roșu.
 • Sârmă subțire sau sfoară. 
 • Pistol de lipit și lipici.
 • Elemente decorative opționale (mărgele, fundițe etc.).

Mod de lucru: 

 • Taie bucăți de sârmă sau sfoară de aproximativ 10-15 cm lungime, pentru a crea bucle pentru agățat globulețele.
 • Fixează capătul de unul dintre capetele conului de brad, folosind lipici, după ce acestea au fost colorate.
 • Poți asocia și câte două conuri lipite împreună.
 • Finisează cu fundițe, mărgele colorate, imortele pe care le fixezi tot cu lipici. 

Un brad împodobit cu conuri de brad, cu fundițe colorate este o mică poveste de iarnă pe care o va ține minte toată lumea.

👉 Culorile Crăciunului. Scheme de culori și câteva idei

Surse foto: 123rf.com, 123rf.com, 123rf.com, 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noua editie este aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro