Acasa Casă Cât de des trebuie aspirat covorul

Cât de des trebuie aspirat covorul

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 145 vizualizari 4 minute timp estimat

Deși ne place tuturor să avem o locuință curată, mulți dintre noi nu sunt tocmai fani ai momentelor dedicate curățeniei, mai ales când vine vorba despre covorul uriaș din living.

Treaba devine cu atât mai greoaie cu cât locuința ta are o suprafață mai mare sau există prea multe piese de mobilier. Sunt foarte multe detalii de care trebuie să ții cont: praful, așternuturile, pânzele de păianjen, covorul și podeaua, obiectele sanitare, dar și electrocasnicele din bucătărie. toate acestea au nevoie de atenție, fiind principalii indicatori ai curățeniei. Dintre toate acestea, covorul impune activitatea cea mai plictisitoare dar și una dintre cele mai meticuloase activități ce țin de curățenie.

Citeste si: Cinci greseli pe care le faci cand folosesti aspiratorul

In principal, covorul se aspiră cam o dată pe săptămână. Cu toate acestea, există situații speciale în care frecvența de schimbă în funcție de colocatarii tăi.

Cât de des trebuie aspirat covorul dacă ai animale
Desigur, răspunsul la această întrebare depinde foarte mult și de animalul pe care îl ai. Dacă deții un animal pe care îl ții într-un habitat limitat, cum ar fi un papagal sau un hamster, atunci se aplică regulile generale de frecvență în ceea ce privește aspiratul covorului.

Citeste si: Solutii de curatat neconventionale si practice

Atunci când ai o pisică sau un cățel, lucrurile se schimbă. Pisicile lasă foarte mult păr iar aspirarea covorului devine mai degrabă o muncă de periere. Periuța din dotare a aspiratorului tău nu este suficientă de cele mai multe ori. Vei avea nevoie de un lighean cu apă călduță, de o soluție specială pentru covoare și o perie care să fie realmente capabilă de a îndepărta părul. O asemenea procedură ar trebui aplicată cam de două ori pe săptămână, dacă vrei un covor care să fie mereu curat. Este necesar să aspiri și înainte și după, deoarece va fi mult mai simplu să perii covorul dacă ai îndepărtat excesul de păr prin procesul de aspirare. Aspirarea de după periere va îndepărta și ultimele firicele de păr, precum și excesul de soluție de covoare ce a rămas îmbibat în material.

Citeste si: Solutii eco cu ceai pentru intretinerea casei

Cât de des trebuie aspirat covorul dacă ai copii
Situația devine mult mai delicată în acest caz, iar covoarele ar trebui aspirate cam o dată la două sau maxim 3 zile. Copii mici au tendința de a se juca foarte mult pe jos, ceea ce îi expune foarte mult la părul de animale. Dacă nu deții un animal, frecvența de aspirare a covorului depinde foarte mult de mizeria pe care cel mic o lasă în urmă atunci când se joacă. Pentru a îți face viața mult mai ușoară, aspiră pentru câteva minute imediat după ce cel mic și-a încheiat activitatea zilnică. De exemplu, daca cel mic se joacă cu jucăriile și nu face mizerie ce ar putea fi absorbită de textila covorului, nu este necesar să aspiri. Dar dacă cel mic se joacă cu acuarelă sau ronțăie niște biscuiți și lasă firmituri pe jos, este necesar să aspiri pentru ca cel mic să se poate juca și mâine în același loc, într-un mediu curat.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noua editie este aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro