Acasa Eco De ce să pui piper în mașina de spălat

De ce să pui piper în mașina de spălat

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 145 vizualizari 3 minute timp estimat

Piper negru în maşina de spălat? Pare o absurditate! Cu toate acestea, piperul se poate dovedi un super-ingredient în spălătorie.

Râșnița de piper se află, în majoritatea gospodăriilor, doar în bucătărie. Cu toate acestea, cine vrea rufe mai curate ar trebui să aibă una și în baie, lângă punga cu detergent. De ce? Pentru că piesele vestimentare închise la culoare își pierd strălucirea cu fiecare spălare, iar cele albe devin gălbui sau gri. Adăugat la spălare, piperul – de orice fel, poate preveni decolorarea hainelor și nu doar atât.

Fără haine decolorate!

Hainele tale devin terne chiar și după prima spălare? E firesc – lipsa strălucirii e cauzată de reziduurile de detergent de pe rufe. Adăugat în mașina de spălat, piperul acţionează ca un agent abraziv şi dizolvă resturile de săpun din fibrele lenjeriei. Dacă rămân particule de detergent pe lenjerie, atunci culorile se estompează, iar hainele se decolorează. Doar o linguriță de piper, direct în tambur, redă strălucirea hainelor.

Atenţie: se spală cu boabe de piper doar la cea mai scăzută temperatură.

Remedii pentru rufe albe

Bluzele tale albe nu se vor mai colora în gălbui sau gri dacă adaugi în mașina de spălat o mână de piper boabe. Există încă un ajutor de nădejde în bucătărie, în afară de piper: sarea! Care ține loc de balsam. Rufele tale vor fi minunat de moi cu o cană de sare adăugată direct în maşina de spălat. Alternativ, poţi folosi o ceașcă de oțet alb sau zeamă de lămâie.

Atenție: hainele tale nu vor mai mirosi a transpirație dacă folosești oțet în timpul spălării.

Împotriva depunerilor de calcar

Piperul negru are puterea de a deduriza apa. În multe zone ale țării apa este dură, adică are un procent mai ridicat de săruri de calciu şi de magneziu. Când speli cu apă dură, sărurile se depun pe cuva mașinii sau chiar pe rezistențe, scurtându-i durata de funcționare. Vrei să știi cât de dură e apa pe care o folosești zilnic? Testul e simplu: spală un pahar cu apa de la robinet şi lasă-l să se usuce. Dacă rămân urme albe, acestea sunt semne ale sărurilor minerale, deci apa e dură. Poți adăuga o lingură de boabe de piper în mașina de spălat pentru a deduriza apa.

Atenție: în timpul spălării, boabele de piper se macină, transformându-se într-o pudră. Nu trebuie să îndepărtezi această pudră, setând mașina pentru un nou ciclu de clătire. Piperul va fi evacuat la următoarea spălare.

Citeste si:Remedii naturiste de la Mama Natură. Plante, apă aer!

Text: Grigoriana Brujan

Foto: pexels

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noua editie este aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro